Zombie child secrets

femija-mumje

Cfare sekretesh mban Rosalia Lombardo, "Bukuroshja e Fjetur" ne katakombet e Palermos, e cila konsiderohet me te drejte mumja me e bukur ne bote? Cfare Alkimie eshte perdorur qe ka lejuar ruajtjen e persosur te trupit te nje femije dy vjecare, gati nje shekull pas vdekjes se saj? Kush ka qene faktori baze pergjegjes?
Keto pyetje kane mbetur te pazgjidhura per nje kohe te gjate, por me ne fund u gjet nje pergjigje fale kerkuesit paleopatholog Dario Piombino-Mascali. Ai beri nje rindertim te tregimit te mrekullueshem qe lidh Rosalia Lombardo me Alfredo Salafia, ballsamues ne Palermo dhe shpikesi i perbersve te ilacit per balsamimin e kufomave njerezore.
Fokusi i vemendjes se shkencetarit ishte mumja e Rosalia Lombardos, e cili vdiq ne 1920 ne moshen dy vjecare dhe u balsamos nga balsamuesi i kafsheve Alfredo Salafia, sicilian, i cili ne vitin 1899 kish marre leje per te provuar te rejat shkencore ne balsamim, ne kufomat njerzore ne Shkollen anatomike Randaccio, e cila me vone u prezantua me sukses ne'Eclectic Medical College, New York

Cfare sekretesh mban Rosalia Lombardo, "Bukuroshja e Fjetur" ne katakombet e Palermos, e cila konsiderohet me te drejte mumja me e bukur ne bote? Cfare Alkimie eshte perdorur qe ka lejuar ruajtjen e persosur te trupit te nje femije dy vjecare, gati nje shekull pas vdekjes se saj? Kush ka qene faktori baze pergjegjes?
Keto pyetje kane mbetur te pazgjidhura per nje kohe te gjate, por me ne fund u gjet nje pergjigje fale kerkuesit paleopatholog Dario Piombino-Mascali. Ai beri nje rindertim te tregimit te mrekullueshem qe lidh Rosalia Lombardo me Alfredo Salafia, ballsamues ne Palermo dhe shpikesi i perbersve te ilacit per balsamimin e kufomave njerezore.
Fokusi i vemendjes se shkencetarit ishte mumja e Rosalia Lombardos, e cili vdiq ne 1920 ne moshen dy vjecare dhe u balsamos nga balsamuesi i kafsheve Alfredo Salafia, sicilian, i cili ne vitin 1899 kish marre leje per te provuar te rejat shkencore ne balsamim, ne kufomat njerzore ne Shkollen anatomike Randaccio, e cila me vone u prezantua me sukses ne'Eclectic Medical College, New YorkCopyright © Just 4 Laugh.

Blog Archive

Powered by Blogger.