NASA's latest discovery: Life exists in a satellite of Jupiter

Are we alone in the Solar System? In his novel, 2010: Odyssey Two, the sequel to the hugely successful 2001, Arthur C Clarke imagined a manned space mission discovering biological life on one of Jupiter's icy moons, Europa.
And 400 years after Galileo first discovered Europa, scientists believe that more recent data on this icy moon might just prove Clarke right.
In our documentary, astronomer Paul Murdin explores the possibilities for finding life on this moon of Jupiter.

Zbulimi i fundit i NASA-s: Jetë ekziston dhe në një satelit të Jupiterit

Prej vitesh shkencëtarët kanë kërkuar për ekzistencën e jetës në një planet të ri dhe vitet e fundit NASA është përqëndruar në planetin e kuq të Marsit.

Por a ka jetë në Mars? Kjo pyetje mesa duket i ka lodhur shkencëtarët, të cilët kanë nisur kërkimet në një nga setelitët e Jupiterit. Deri tani është zbuluar se në sistemindiellor, “Evropa”, sateliti i Jupiterit, ku ndodhet një oqean, ofron mundësi më tepër sesa Marsi me një shkretëtirë të gjerë.

Burimet zyrtare nga NASA bëjnë me dije se : “ Ky satelit mbulohet nga një shtresë relativisht e hollë akulli, aty ndodhet një oqean në gjendje të lëngshme në kontakt me shkëmbinjtë në thellësi, është gjeologjikisht aktiv dhe bombardohet nga rrezatimet, që krijojnë oksidime dhe duke u përzierë me ujin formojnë një energji ideale për jetën”, shprehet njëri prej shkencëtarëve.Copyright © Just 4 Laugh.

Blog Archive

Powered by Blogger.