Russian families whose daughters were accidentally swapped at birth spend $100,000 compensation on homes next door

The 12 year old Anya Belyayeva, left, and Irina Iskanderova, right, pose in the city of Kopeisk in Russia's Ural Mountains


Two Russian families who were awarded $100,000 after their daughters were accidentally switched at birth have pledged to spend the payouts on new homes so the girls can grow up next door to each other.
The 12-year-olds from Chelyabinsk, Russia, have become friends since their mix-up was discovered but will not switch to their biological families.  
Judges ordered the maternity home where the error took place a dozen years ago should pay out the money to the shattered families.
Special bond: 12-year-olds Anya Belyayeva, left, and Irina Iskanderova have become friends after it was revealed they were mixed up at birth


The two girls were born 15 minutes apart on the same day and the medical centre, located in the Ural Mountains, admitted that they had mixed up the identity labels of the pair of babies.


Dy familje kanë zbuluar se kanë rritur vajzat e njëri- tjetrit, pasi ato ishin ndërruar gjatë lindjes 14 vjet më parë.
Familjet Belyaev dhe Iskanderov nga Uralet Ruse, zbuluan të vërtetën vetëm kur u bë një test ADN-je për të zbuluar atësinë e Irina Belyaeva, kur ishte 12 vjeç.
Mamaja Yulia dhe babai Alexei mbetën të habitur kur panë se nuk po rrisnin vajzën e tyre, por vajzën e Yelena dhe Naimat Iskanderov, të cilët nga ana e tyre po rrisnin vajzën e Yulia dhe Alex, Anna.
Prindërit tani i ‘ndajnë’ gocat, edhe pse janë rritur pak ndryshe sepse familja Belyaev janë të krishterë, kurse Iskanderov janë myslimanë.
Ndërrimi i fëmijëve ndodhi në vitin 1998, më 17 dhjetor.
Kur sollën bebet në shtëpi, nisën pikëpyetjet për pamjen e tyre.
Alexei, burri i Yulias, habitej pse vajza e tyre ishte e zeshkët, kur ata janë të bardhë dhe biondë.
Naimat nga ana e tij, nuk pyeste fare sepse mendonte se vajza ishte e bardhë si sheqeri sepse kishte marrë nga mamaja e saj ruse.
Problemi lindi kur Alexei nisi të akuzonte Yulian për tradhti. Ai shprehej se Irina nuk ishte vajza e tij biologjike dhe kërkoi divorc.
Çështja shkoi në gjyq dhe një test ADN-je zbuloi se kujt i përkiste vajza në të vërtetë.
Pas tre vitesh, familjet tani i ndajnë vajzat e tyre 14- vjeçare. Anna dhe Irina u thërrasin të dy palëve mama e baba.
Diferencat e forta kulturore mes familjeve kanë bërë të pamundur që fëmijët të kthehen tek familjet e tyre biologjike.
Ata kanë vendosur të vazhdojnë të rrisin vajzat e njëri- tjetrit si përgjegjësi e tyre, por festojnë festat dhe ditëlindjet së bashku.
Por natyrisht ndryshimet kulturore bëjnë të veten. Yulia druhet se vajza e saj biologjike do martohet shumë e re, siç ndodh me myslimanët, dhe nuk do komunikojë më me të.
Kurse Neimat e ka problem sepse Irina është shumë e hapur, nuk ka turp të flasë me djemtë dhe shkëmben shumë përqafime dhe puthje me të afërmit.
Çifti ka vendosur që të padisë spitalin duke kërkuar 200 mijë dollarë secili, por po presin pagesën sepse spitali nuk ka para.
Mamaja Yulia dhe babai Alexei mbetën të habitur kur panë se nuk po rrisnin vajzën e tyre, por vajzën e Yelena dhe Naimat Iskanderov, të cilët nga ana e tyre po rrisnin vajzën e Yulia dhe Alex, Anna.Prindërit tani i ‘ndajnë’ gocat, edhe pse janë rritur pak ndryshe sepse familja Belyaev janë të krishterë, kurse Iskanderov janë myslimanë.Ndërrimi i fëmijëve ndodhi në vitin 1998, më 17 dhjetor.Kur sollën bebet në shtëpi, nisën pikëpyetjet për pamjen e tyre.Alexei, burri i Yulias, habitej pse vajza e tyre ishte e zeshkët, kur ata janë të bardhë dhe biondë.Naimat nga ana e tij, nuk pyeste fare sepse mendonte se vajza ishte e bardhë si sheqeri sepse kishte marrë nga mamaja e saj ruse.Problemi lindi kur Alexei nisi të akuzonte Yulian për tradhti. Ai shprehej se Irina nuk ishte vajza e tij biologjike dhe kërkoi divorc.Çështja shkoi në gjyq dhe një test ADN-je zbuloi se kujt i përkiste vajza në të vërtetë.Pas tre vitesh, familjet tani i ndajnë vajzat e tyre 14- vjeçare. Anna dhe Irina u thërrasin të dy palëve mama e baba.Diferencat e forta kulturore mes familjeve kanë bërë të pamundur që fëmijët të kthehen tek familjet e tyre biologjike.Ata kanë vendosur të vazhdojnë të rrisin vajzat e njëri- tjetrit si përgjegjësi e tyre, por festojnë festat dhe ditëlindjet së bashku.Por natyrisht ndryshimet kulturore bëjnë të veten. Yulia druhet se vajza e saj biologjike do martohet shumë e re, siç ndodh me myslimanët, dhe nuk do komunikojë më me të.Kurse Neimat e ka problem sepse Irina është shumë e hapur, nuk ka turp të flasë me djemtë dhe shkëmben shumë përqafime dhe puthje me të afërmit.Çifti ka vendosur që të padisë spitalin duke kërkuar 200 mijë dollarë secili, por po presin pagesën sepse spitali nuk ka para.
Copyright © Just 4 Laugh.

Blog Archive

Powered by Blogger.