Bodyshock: The Amazing Story behind the 256 Year-Old Man


Some claim that Li Ching-Yuen was born in 1677 in Qi Jiang Xian, Szechuan province.However, in a 1930 New York Times article, Professor Wu Chung-chieh of the University of Chengdu discovered Imperial Chinese government records from 1827, congratulating one Li Ching-Yuen on his 150th birthday, and further documents later congratulating him on his 200th birthday in 1877. In 1928, a New York Times correspondent wrote that many of the old men in Li's neighborhood asserted that their grandfathers knew him when they were boys, and that he at that time was a grown man.He began gathering herbs in the mountain ranges at the age of ten, and also began learning of longevity methods, surviving on a diet of herbs and rice wine. He lived this way for the first 40 years of his life. In 1749, when he was 71 years old, he moved to Kai Xian to join the Chinese army as a teacher of the martial arts and as a tactical advisor.

Li-Ching-Yun lindi në një fshat të vogël të Kinës (Szchewan) dhe deri në moshën dhjetëvjeçare, ai shkoi në shkollë. Për atë periudhë ishte shumë. Më pas udhëtoi në krahina të ndryshme të kinës, ku dhe mblodhi shumë bimë medicinale.Sipas New York Times, pas kësaj përvoje, Li-Ching-Yun shiti për 100-vjet rresht bimët medicinale. Një ditë, kreu i perandorisë Pei Wu-Fu shkoi në shtëpinë e Li, për ta pyetur atë se cili ishte sekreti i jetëgjatësisë dhe ai ju përgjigj: “Mbaje të qetë zemrën, qëndro si breshkë, shëtiti i lumtur si pëllumb dhe fli si qen”.Atëherë njerëzit, , çuditeshin se si Li nuk ngjante aspak me një të moshuar, madje ai dukej shumë i fuqishëm për moshën e tij. Të shumtë ishin ata të cilët pretendonin se e njihnin që në fëmijëri, ndërsa të tjerë thoshin se Li ishte moshatar i gjyshërve të tyre të cilët nuk jetonin.Në 1930-ën, Wu -Chung- Chien, lektor në Minkuo University gjeti disa dokumente me anë të cilave faktohej se Li kishte lindur në më 1677-ën. Të njëjta arshiva, faktonin se qeveria kineze kishte uruar Li-Ching-Yun, për 150 vjetorin e lindjes dhe kur ai mbushi të 200-at.Si mendoni, mos vallë Li harroi ditëlindjen e tij?Sipas librit Guiness, njeriu i cili ka jetuar më shumë në këtë botë është qytetar Francez, që jetoi 122 vjet dhe 164 ditë.Po pse vallë kinezët nuk kanë dëshmuar asgjë për të famshimin Li?Është e mundur që një njeri të jetojë 256 vjet?Duhet theksuar se historia e Li-Ching-Yun aktualisht ndodhet nën studim nga studiues specialistë të fushës, pasi historia e tij vërtet është shumë me interes.Copyright © Just 4 Laugh.

Blog Archive

Powered by Blogger.