Doctor Says Human Cloning Possible in 50 Years

Human cloning 'within 50 years'

Parents who lose children in accidents may be able to clone "copies" to replace them within 50 years, a British scientist who won this year's Nobel prize for medicine has predicted. A doctor says human cloning will be possible in 50 years. The doctor who pioneered research into cloning animals back in the 1950s and 60s with his work, cloning frogs, has said that human cloning could be possible in the next 50 years. Gordon told the Daily Telegraph "I take the view that anything you can do to relieve suffering or improve human health will usually be widely accepted by the public -- that is to say if cloning actually turned out to be solving some problems and was useful to people, I think it would be accepted."
Prinderit te cilet humbin femijet e tyre neper aksidente do te kene mundesine qe "tu bejne nje kopje" per t'i zevendesuar ata. Te pakten kjo do te jete e mundur pas 50 vjetesh. Kjo eshte ajo cfare ka parashikuar shkencetari britanik qe fitoi cmimin Nobel per mjekesine. Sir John Gurdon, puna e te cilit ne lidhje me klonimin e bretkosave ne vitet 1950 dhe 1960 coi me pas ne krijimin nga shkencetaret e Edinburgut te deles Dolly, tha qe progresioni me keto hapa qe ka filluar do te mund te jete i m undur klonimi i njerezve ne rreth 50 vjet. Megjithese cdo lloj perpjekje per te klonuar nje njeri te plote do te ngrinte ceshtje shume komplekse etike, biolologu thote se eshte i sigurte qe njerezit do te kapercenin shqetesimet e tyre nese teknika do te behej e dobishme nga ana mjekesore. "Edhe fertilizimi in-vitro u pa me shume dyshime kur u zhvillua fillimisht, por me pas u be dicka e pranuar gjereisht pas lindjes se Louise Brown femijes se pare te lindur ne kete menyre ne vitin 1978." - tha ai.Copyright © Just 4 Laugh.

Blog Archive

Powered by Blogger.