World's largest natural flower garden opens in Dubai

Another week, another announcement of a massive super project in Dubai. The Middle Eastern city's latest mega-project is the Dubai Miracle Garden. Billing itself as the world's largest natural flower garden, the 72,000-square-meter attraction, located in Dubailand, has more than 45 million flowers. The name is apt, considering this mega-garden was -– like pretty much everything in Dubai –- built on desert land. According to a report in Gulfnews.com, Miracle Gardens' landscaper, Akar, says it wants to demonstrate "that it’s possible to green the desert through judicious re-use of waste water, through drip irrigation.” The U.A.E.-based company is also planting trees on the perimeter as windbreakers. Though the gardens are now open to visitors, the attraction isn't complete. Shopping outlets, restaurants and plant nurseries will be added during the second development phase, which kicks off mid-2013. The gardens will be closed during Dubai's notoriously hot summer months. Temperatures average 40 C (104 F) from June to September -- not exactly conducive to flower gazing. Dubai Miracle Garden: Al Barsha South; open daily, 9 a.m.-9 p.m., October to late May. Entrance 20 AED (US$5.50) per person, kids under three free
Nga java në javë, Dubai, vendi I ëndërrave të secilit, vjen me projekte të reja gjigante dhe cudi bërëse, duke bërë kështu të jetë qyteti I parë botërorë I cili ndërton gjëra artificial me përsosmëri natyrore. Dubai qyteti tejet luksoz I Lindjes së Mesme, vjen me një projekt masiv të quajtur, Miracle Garden që në përkthim I bie Kopshti I Mrekullive. Është projekt I mahnitshëm I cili ka tërheqë një numër të madh turistësh drejt Dubait. Njëkohësisht cilësohet edhe kopshti më I madh në botë. Ky kopsht është I vendosur në shkretëtirë dhe zen sipërfaqe prej 72 000 m2 dhe në të njejtën gjenden 45 milion lloje lulesh të celura. Përvec llojeve të ndryshme të luleve, janë të përfshira të gjithë ngjyrat e mundshme, kështu duke krijuar forma dhe pushimore të ndryshme relaksuese. Në këtë kopsht iu janë përkushtuar qindra mijëra punëtor të cilët përkujdesen vazhdimisht për mirëmbajtjen e luleve dhe freskinë e tyre. Vizitorë të shumtë janë pjesë e përditshme të kësaj parajse në tokë, kurse hyrja është vetëm $5.5 dollarë amerikan. Miracle Garden është I hapur qe nga ora 9 e mëngjesit, deri në orën 9 të mbrëmjes ku kopshti ndricon nga llampat elektirke… Duke pasur parasysh vendndodhjen e mrekullisë nga dora e njeriut, kopshti qëndron I hapur vetëm 8 muaj, gjegjësisht nga muaji tetor deri në muajin maj, sepse nga qershori e deri në shtator temperaturat janë mbi 40 gradë celcius dhe është e pamundshme të mirëmbahet freskia e luleve… Në njëfarë mënyre mos funksionimi I kopshtit gjatë këtyre 4 muajve, është fitim prurëse për vendin nga ana e pushimeve verore, ku turistët vizitojnë masivisht Dubain gjatë kësaj përiudhe…Copyright © Just 4 Laugh.

Blog Archive

Powered by Blogger.